Pelletkachel kopen Westland

Vergelijk installateurs pelletketels Westland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westland kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij deze website vind jij handige raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 2291

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei zaken. Je kunt denken aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westland een uitstekende optie. Dat kan zijn de LP up 6 Armor van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Westlandgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Westland vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Westland waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westland

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en relatief goedkope keuze: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in westland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn diverse vragen over je woning. Voorbeelden zijn het type huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Westland. Kijk naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Westland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Westland?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €800 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • FENICE 80 CANALIZZABILE (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Flori (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • FREE (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Westland. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2290, 2291, 2292.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente