Pelletkachel kopen Honselersdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Honselersdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Honselersdijk kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze tool bekijk je handige info die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 2675

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse onderdelen. We spreken over: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2675
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Honselersdijk iets om te overwegen. Een voorbeeld is de LP up 6 Dual van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Westlandgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Honselersdijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer bewoners gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Honselersdijk waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Honselersdijk

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model kan benut worden voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en kostenbesparende optie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in honselersdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen omtrent het woonobject. Relevant zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je gegevens kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of meer een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Honselersdijk. Vraag om verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Honselersdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Honselersdijk?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel en pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €800 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Fata (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Drum (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Jole Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 14,2 [KW], €710 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Honselersdijk. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2675.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!