Pelletkachel kopen Katwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Katwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Katwijk kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 2221

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2221
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Katwijk wellicht iets voor jou. Denk aan de LW up 15 Video black LW van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Katwijkverbruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €144,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Katwijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Hollanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Katwijk waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Katwijk

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in katwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en misschien de offerte verstuurd moet worden. De meeste experts zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen aangaande het woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in Katwijk. Kijk naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Katwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Katwijk?

Tegenwoordig zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €500 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • COMFORT P85 PLUS (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Medea (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • BABY 9,5 (FLUMENFIRE), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Katwijk. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2220, 2221, 2222, 2223, 2224, 2225, 2242.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente