Pelletkachel kopen Maasdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Maasdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maasdijk kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze vergelijker vind je waardevolle informatie die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 2676

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan allerlei zaken. Denk aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2676
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maasdijk geen gek idee. Je kunt kiezen voor de GIUSY PLUS EVO van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Westlandverbruikt 3130 kWh stroom plus nog eens 3130 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Maasdijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer mensen oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Maasdijk waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Maasdijk

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in maasdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. uw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga voor een betrouwbare installateur in Maasdijk. Let op referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maasdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Maasdijk?

Er zijn op dit moment allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €950 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Forma (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Dual (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Marta Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 19 [KW], €950 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Maasdijk. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2676.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!