Pelletkachel kopen Voorschoten

Vergelijk installateurs pelletketels Voorschoten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Voorschoten kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij actuele adviezen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 2251

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met diverse factoren. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteVoorschoten
Postcode2251
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Voorschoten misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Double 12 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Voorschotenverbruikt 2920 kWh stroom en 2920 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €152,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Voorschoten vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel consumenten preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Voorschoten waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Voorschoten

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige beslissing: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in voorschoten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen speciale vragen inzake je huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Voorschoten. Kijk naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Voorschoten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Voorschoten?

Recent kun je gebruik maken van diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet mis. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €450 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • FENICE 70 (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Loren (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • MIKA EVO (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Voorschoten. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2250, 2251, 2252, 2253, 2254.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!