Pelletkachel kopen Wassenaar

Vergelijk installateurs pelletketels Wassenaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wassenaar kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze tool tref jij actuele toelichtingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 2241

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcode2241
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31960 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€204,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wassenaar een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Sharp 11 van het merk EfiammaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Wassenaargebruikt 3370 kWh stroom en 3370 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €204,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wassenaar vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel mensen gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Wassenaar waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wassenaar

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in wassenaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen die gaan over je huis. Bijvoorbeeld het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en maak een keuze voor een professionele installateur in Wassenaar. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wassenaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wassenaar?

In de huidige situatie zijn er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €950 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • FENICE 80 (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Dali 90 (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • VEGA (Freepoint), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wassenaar. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2240, 2241, 2242, 2243, 2244, 2245.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!