Pelletkachel kopen Monster

Vergelijk installateurs pelletketels Monster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Monster kopen stelt je in de gelegenheid om de woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker tref jij bruikbare details die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2681

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verscheidene onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2681
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Monster zeer interessant. Dat kan zijn de Ecofire Camilla idro 15 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Westlandgebruikt 3130 kWh stroom en nog eens 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Monster vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Monster waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Monster

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en besparende beslissing: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in monster


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je relevante vragen over je woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de afmetingen doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga voor een professionele installateur in Monster. Houd rekening met recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Monster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Monster?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet misselijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €850 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Kelly (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Icona Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV140 (Davinci), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Monster. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2680, 2681.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!