Pelletkachel kopen Naaldwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Naaldwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Naaldwijk kopen stelt jou in staat om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn meerdere type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker ontdek je actuele toelichtingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 2671

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van specifieke aspecten. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2671
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Naaldwijk wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de MCZ VIVO 80 PELLET BASIC van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westlandgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Naaldwijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Naaldwijk waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Naaldwijk

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model is toepasbaar voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per model.

pelletkachel installateurs in naaldwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen met betrekking tot je huis. Relevant zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een goede installateur in Naaldwijk. Vraag naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Naaldwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Naaldwijk?

Momenteel bestaan er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet mis. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €650 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Fantasy (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Dia-mond (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Wanna Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Naaldwijk. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2670, 2671, 2672, 2673.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!