Pelletkachel kopen Ter Heijde

Vergelijk installateurs pelletketels Ter Heijde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ter Heijde kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze tool ontdek je uitgebreide raadgeving die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 2684

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van specifieke factoren. Onder andere: jouw soort woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2684
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ter Heijde geen gek idee. Een voorbeeld is de RFE Aria P 6,5 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westlandgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €150,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ter Heijde vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio mensen neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ter Heijde waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ter Heijde

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ter-heijde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen die gaan over het huis. Denk aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en kies voor een erkende installateur in Ter Heijde. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ter Heijde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ter Heijde?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €400 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Kikka Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Ile (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV180 (Davinci), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ter Heijde. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2684.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!