Pelletkachel kopen s-Gravenzande

Vergelijk installateurs pelletketels s-Gravenzande

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Gravenzande kopen stelt je in de gelegenheid om de woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl tref jij accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 2691

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. We spreken over: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2691
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Gravenzande misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Start van het merk DuroflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Westlandgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel s-Gravenzande vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in s-Gravenzande waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in s-Gravenzande

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en besparende optie: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in s-gravenzande


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd moet worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over jouw huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga in zee met een erkende installateur in s-Gravenzande. Bekijk de recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in s-Gravenzande


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in s-Gravenzande?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over honderden pelletketel / pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €550 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Moon (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • LP up 6 Luke (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV250 (Davinci), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in s-Gravenzande. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2690, 2691, 2692, 2693, 2694.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!