Pelletkachel kopen Wateringen

Vergelijk installateurs pelletketels Wateringen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wateringen kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden meerdere modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door onze tool tref jij uitgebreide raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 2291

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. We spreken over: jouw soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wateringen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de LX up 12 Icona Mirror van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Westlandverbruikt 3130 kWh stroom plus 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €150,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wateringen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Nederlanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wateringen waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wateringen

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en besparende beslissing: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in wateringen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot je woning. Onder andere de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Wateringen. Kijk naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wateringen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wateringen?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €550 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • GRECALE IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • VISUAL LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Sirmione 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wateringen. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2290, 2291, 2292.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!