Pelletkachel kopen Leidschendam-Voorburg

Vergelijk installateurs pelletketels Leidschendam-Voorburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leidschendam-Voorburg kopen biedt jou de kans om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze pagina check jij handige aanbevelingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 2271

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke onderdelen. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leidschendam-Voorburg iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de BM 100 / ESP 12 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leidschendam-Voorburggebruikt 2570 kWh stroom en 2570 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €138,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Leidschendam-Voorburg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel bewoners denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Leidschendam-Voorburg waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Leidschendam-Voorburg

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in leidschendam-voorburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders werken in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u diverse vragen met betrekking tot het woonobject. Relevant zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als ambiance en de grootte doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en kies voor een goede installateur in Leidschendam-Voorburg. Bekijk de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leidschendam-Voorburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Leidschendam-Voorburg?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €850 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Duchessa Idro Steel (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Ellisse (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Vertigo 12.0 (Fontana SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Leidschendam-Voorburg. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente