Pelletkachel kopen De Lier

Vergelijk installateurs pelletketels De Lier

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Lier kopen biedt jou de kans om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt tal van installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij waardevolle gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 2678

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verschillende facetten. Denk aan: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2678
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Lier een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de HSP 6 PALLAZZA-III 519.08 C van het merk Haas & SohnEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Westlandverbruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel De Lier vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer bewoners neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in De Lier waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in De Lier

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Deze installatie draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €750 per model.

pelletkachel installateurs in de-lier


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen ten aanzien van uw woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als ambiance en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een betrouwbare installateur in De Lier. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in De Lier


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in De Lier?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat honderden pelletketel en pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €650 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Funny (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • LP up 6 Icona Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Malika Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 22,8 [KW], €1140 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in De Lier. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2678.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!