Pelletkachel kopen Rijswijk

Vergelijk installateurs pelletketels Rijswijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijswijk kopen biedt jou de kans om je huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan velerlei type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze vergelijker lees je handige aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 2281

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteRijswijk
Postcode2281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31200 M3
Stroomverbruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijswijk zeer interessant. Bijvoorbeeld de Alysa 10 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Rijswijkgebruikt 2530 kWh stroom plus 2530 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €135,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Rijswijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Rijswijk waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rijswijk

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in rijswijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen wat vragen met betrekking tot je woonobject. U kunt denken aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga aan de slag met een erkende installateur in Rijswijk. Let op recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rijswijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Rijswijk?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €400 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Qlima Delmara 125 S-Line (Extrastove), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • TERMO PLUS 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqua 18.5 (Fontana SRL), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Rijswijk. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287, 2288, 2289, 4284.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!