Pelletkachel kopen Kwintsheul

Vergelijk installateurs pelletketels Kwintsheul

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kwintsheul kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl check je bruikbare informatie die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 2295

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene zaken. Onder andere: type woning, wat het doel is, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2295
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kwintsheul misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Ortigara van het merk EuroAlpiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Westlandverbruikt 3130 kWh stroom plus nog eens 3130 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €150,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Kwintsheul vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Nederlanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Kwintsheul waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kwintsheul

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in kwintsheul


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je diverse vragen inzake het huis. U kunt denken aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Kwintsheul. Houd rekening met referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kwintsheul


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Kwintsheul?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €650 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • GRECALE IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • ALPINA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Cortina 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kwintsheul. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2295.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!