Pelletkachel kopen Poeldijk

Vergelijk installateurs pelletketels Poeldijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Poeldijk kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina ontdek je samengestelde adviezen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 2685

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: type woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2685
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Poeldijk zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Irma van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Westlandverbruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Poeldijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Nederlanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Poeldijk waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Poeldijk

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en voordelige mogelijkheid: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in poeldijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. Veel monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen een aantal vragen aangaande jouw huis. Denk aan de categorie woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga voor een erkende installateur in Poeldijk. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Poeldijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Poeldijk?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €450 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Logo (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Linea Glass (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV220 (Davinci), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Poeldijk. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2685.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!