Pelletkachel kopen Beneden-Leeuwen

Vergelijk installateurs pelletketels Beneden-Leeuwen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beneden-Leeuwen kopen is bij uitstek geschikt om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze pagina doorzoek je praktische informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 6658

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan velerlei randvoorwaarden. Denk aan: jouw type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6658
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beneden-Leeuwen misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Sirio van het merk Ambiente & CaloreOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente West Maas en Waalconsumeert 3370 kWh stroom en nog eens 3370 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €185,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Beneden-Leeuwen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Hollanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Beneden-Leeuwen waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Beneden-Leeuwen

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in beneden-leeuwen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste specialisten focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen m.b.t. de woning. U kunt denken aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Beneden-Leeuwen. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Beneden-Leeuwen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Beneden-Leeuwen?

In de huidige situatie zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €650 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Relax 5 (Moretti Design), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Nolak 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Nelly Piu (ITC), vermogen 30,4 [KW], €1520 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Beneden-Leeuwen. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6658.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!