Pelletkachel kopen Maasbommel

Vergelijk installateurs pelletketels Maasbommel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maasbommel kopen opent nieuwe deuren om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels de pelletkachel-vergelijker doorzoek je uitgebreide raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 6627

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Denk aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6627
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Maasbommel misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de COUNTRY LP6 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente West Maas en Waalgebruikt 3370 kWh stroom plus nog eens 3370 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €185,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Maasbommel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Maasbommel waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Maasbommel

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante keuze: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in maasbommel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste bedrijven zijn actief in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over het huis. U kunt denken aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je informatie kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als en soort kachel en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga aan de slag met een professionele installateur in Maasbommel. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maasbommel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Maasbommel?

Er zijn op dit moment diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk aanlokkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €700 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • A 8 Compact en A 10 compact (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Alysa 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Sally plus (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Maasbommel. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6627.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!