Pelletkachel kopen Alphen

Vergelijk installateurs pelletketels Alphen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Alphen kopen opent nieuwe deuren om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij toepasbare adviezen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

    kachel installateur 6626

  1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
  2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
  3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende randvoorwaarden. We spreken over: woning-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6626
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Alphen iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Lory van het merk Punto FuocoEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
  • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
  • Goed voor het milieu door keurmerken
  • Veilige en regelbare warmte
  • Systeem kan zelfstandig opereren
  • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente West Maas en Waalverbruikt 3370 kWh stroom en nog eens 3370 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €185,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Alphen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Nederlanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Alphen waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Alphen

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en voordelige optie: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
  • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
  • Biomassa energie is altijd beschikbaar
  • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
  • Interessant subsidie tot €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in alphen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

  1. NAW gegevens doorgeven

    Zo weten we naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste experts focussen zich op hun eigen streek.

  2. Beschrijf de woning

    Vervolgens stellen we verschillende vragen inzake je woning. Denk aan het soort huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

  3. Maak uw aanvraag concreet

    Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

  4. Vergelijk offertes

    Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en selecteer een professionele installateur in Alphen. Houd rekening met recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

  5. De pelletkachel laten installeren

    De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Alphen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Alphen?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €550 en €1300. Een aantal interessante opties:

  • C 8 compact en C 10 Compact (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
  • Thor 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
  • Polis (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Alphen. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6626.
  1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
  2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
  3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
  4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!