Pelletkachel kopen Dreumel

Vergelijk installateurs pelletketels Dreumel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dreumel kopen stelt jou in staat om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn diverse kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze pagina check jij uitgebreide info die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 6621

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Onder andere: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6621
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dreumel wellicht iets voor jou. Denk aan de Comfort Idro van het merk ExtraflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente West Maas en Waalgebruikt 3370 kWh stroom en 3370 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €185,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Dreumel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer mensen preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Dreumel waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dreumel

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante installatie: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in dreumel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen ten aanzien van uw woning. Denk aan het soort woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Dreumel. Houd rekening met ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dreumel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Dreumel?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €700 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Pretty C (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Layer 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Point plus (ITC), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Dreumel. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6620, 6621.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!