Pelletkachel kopen Mook en Middelaar

Vergelijk installateurs pelletketels Mook en Middelaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mook en Middelaar kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden meerdere modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels deze pagina check je waardevolle toelichtingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6586

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke onderdelen. We spreken over: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mook en Middelaar geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de SUITE COMFORT AIR van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Mook en Middelaarverbruikt 3440 kWh stroom en nog eens 3440 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Mook en Middelaar vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Hollanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Mook en Middelaar waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mook en Middelaar

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in mook-en-middelaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van uw huis. Relevant zijn het soort huis, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als uitstraling en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies een goede installateur in Mook en Middelaar. Check de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mook en Middelaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Mook en Middelaar?

Tegenwoordig zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €950 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Kikka Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Tp 24 (Teba Therm), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Mook en Middelaar. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6586.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente