Pelletkachel kopen Wamel

Vergelijk installateurs pelletketels Wamel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wamel kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool ontdek jij handige details die helpen bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 6659

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke factoren. Onder andere: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wamel misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Frank vlak water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente West Maas en Waalgebruikt 3370 kWh stroom plus 3370 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €185,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wamel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wamel waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wamel

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante keuze: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in wamel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen wat vragen aangaande uw woning. Bijvoorbeeld het type woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en selecteer een geschikte installateur in Wamel. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wamel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wamel?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel of pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €650 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • A 6 Irion (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Thor Slim 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Nelly (ITC), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wamel. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6659.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!