Pelletkachel kopen Altforst

Vergelijk installateurs pelletketels Altforst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Altforst kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via deze website ontdek je uitgebreide aanbevelingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6628

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6628
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Altforst iets om te overwegen. Denk aan de HPO 6 Modesto van het merk RowiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente West Maas en Waalverbruikt 3370 kWh stroom plus nog eens 3370 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €185,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Altforst vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Altforst waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Altforst

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in altforst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen over uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als en soort kachel en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Altforst. Let op beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Altforst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Altforst?

Recent kun je gebruik maken van verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg serieus. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €700 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Pretty V Glamour (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Clips 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Sally (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Altforst. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6628.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!