Pelletkachel kopen Appeltern

Vergelijk installateurs pelletketels Appeltern

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Appeltern kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze vergelijker doorzoek je toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6629

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6629
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Appeltern een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Olea LP6 van het merk InvictaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente West Maas en Waalverbruikt 3370 kWh stroom en 3370 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €185,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Appeltern vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de bewoners denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Appeltern waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Appeltern

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een duurzame en besparende mogelijkheid: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €650 per installatie.

pelletkachel installateurs in appeltern


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen m.b.t. uw woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de grootte spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en selecteer een erkende installateur in Appeltern. Let op recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Appeltern


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Appeltern?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €550 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Pretty V (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Cover 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Ten plus (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Appeltern. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6629.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!