Pelletkachel kopen Boven-Leeuwen

Vergelijk installateurs pelletketels Boven-Leeuwen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boven-Leeuwen kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze pagina check jij praktische informatie die helpen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 6657

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. diverse facetten. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6657
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boven-Leeuwen iets om te overwegen. Denk aan de Winteröfen 125 van het merk Esperia Technology S.R.LOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente West Maas en Waalgebruikt 3370 kWh stroom en nog eens 3370 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €185,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Boven-Leeuwen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren gaan voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Boven-Leeuwen waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Boven-Leeuwen

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante optie: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in boven-leeuwen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen omtrent het woonobject. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga in zee met een erkende installateur in Boven-Leeuwen. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Boven-Leeuwen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Boven-Leeuwen?

Tegenwoordig zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €800 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Oldy (Moretti Design), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Monolitik 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Idropoint (ITC), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Boven-Leeuwen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6657.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!