Pelletkachel kopen Waterland

Vergelijk installateurs pelletketels Waterland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waterland kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van deze website check je waardevolle adviezen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 1153

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waterland wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Nadia 9 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waterlandverbruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Waterland vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Waterland waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Waterland

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per model.

pelletkachel installateurs in waterland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van je woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Waterland. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Waterland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Waterland?

Hedendaags vind je meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €650 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Rocca C (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Linea Glass (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Fiamma 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Waterland. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1153.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente