Pelletkachel kopen Landsmeer

Vergelijk installateurs pelletketels Landsmeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Landsmeer kopen is bij uitstek geschikt om de woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina check je veelzijdige details die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1121

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1121
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Landsmeer geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Alpen van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Landsmeergebruikt 3230 kWh stroom en stookt 3230 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €169,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Landsmeer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Landsmeer waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (april 2024) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Landsmeer

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en voordelige keuze: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in landsmeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u relevante vragen over je huis. Voorbeelden zijn het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een uitstekende installateur in Landsmeer. Bekijk de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Landsmeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Landsmeer?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €550 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • BM 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Atlas (Clam), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Slim 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Landsmeer. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1120, 1121.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente