Pelletkachel kopen Diemen

Vergelijk installateurs pelletketels Diemen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Diemen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze vergelijker check jij bruikbare info die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 1111

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDiemen
Postcode1111
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M3850 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Diemen zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Calla van het merk COLA srl -Gruppo FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Diemenverbruikt 3150 kWh stroom plus nog eens 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €125,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Diemen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel consumenten neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Diemen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Diemen

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in diemen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen aangaande uw woning. Relevant zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een goed bekendstaande installateur in Diemen. Houd rekening met ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Diemen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Diemen?

In de huidige situatie zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €900 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Extra Stove 16 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • LIFE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Diemen. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1110, 1111, 1112, 1113.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!