Pelletkachel kopen Zuiderwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Zuiderwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuiderwoude kopen biedt jou de kans om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker check je accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 1153

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. We spreken over: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuiderwoude iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Solea Caraibi van het merk Magikal srlOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Waterlandconsumeert 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €168,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Zuiderwoude vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer mensen preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Zuiderwoude waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuiderwoude

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model zorgt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige keuze: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in zuiderwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over uw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Zuiderwoude. Vraag om klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuiderwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zuiderwoude?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet misselijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €900 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Monde LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Allegra (Ambiente & Calore), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL RONDO (CADEL SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zuiderwoude. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1153.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!