Pelletkachel kopen Marken

Vergelijk installateurs pelletketels Marken

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Marken kopen stelt jou in staat om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website vind jij uitgebreide aanbevelingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 1156

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van meerdere onderdelen. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1156
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Marken misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de STAR HYDROMATIC 12 van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Waterlandverbruikt 3060 kWh stroom en nog eens 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Marken vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Marken waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Marken

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en besparende optie: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in marken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen omtrent uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als kleur / design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een erkende installateur in Marken. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Marken


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Marken?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €600 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rafale LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Torcello (Ambiente & Calore), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • CADEL KRISS 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Marken. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1156.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!