Pelletkachel kopen Watergang

Vergelijk installateurs pelletketels Watergang

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Watergang kopen biedt jou de kans om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij accurate details die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 1454

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke aspecten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1454
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Watergang iets om te overwegen. Dat kan zijn de RCV 1000 van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waterlandgebruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Watergang vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Watergang waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Watergang

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €650 per model.

pelletkachel installateurs in watergang


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen met betrekking tot het huis. Denk aan het soort huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als het design en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een goede installateur in Watergang. Houd rekening met referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Watergang


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Watergang?

Momenteel bestaan er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €600 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 9, Ile (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.12C-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • COUNTRY LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Watergang. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1454.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!