Pelletkachel kopen Edam-Volendam

Vergelijk installateurs pelletketels Edam-Volendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Edam-Volendam kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden tal van type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl bekijk je uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 1131

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: type huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Edam-Volendam geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Hydria 15 van het merk PasqualicchioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Edam-Volendamverbruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €181,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Edam-Volendam vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners kiezen voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Edam-Volendam waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Edam-Volendam

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een duurzame en voordelige mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in edam-volendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd mag worden. De meeste installateurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen aangaande uw huis. Bijvoorbeeld het type huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als kleur / design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een uitstekende installateur in Edam-Volendam. Let op referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Edam-Volendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Edam-Volendam?

Hedendaags vind je meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €500 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Winteröfen 105 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LUCE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 8 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Edam-Volendam. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1130, 1131, 1132.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente