Pelletkachel kopen Uitdam

Vergelijk installateurs pelletketels Uitdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uitdam kopen biedt jou de kans om uw woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan diverse soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze tool check jij bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 1154

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1154
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Uitdam zeer interessant. Dat kan zijn de LP up 6 Ile van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waterlandgebruikt 3060 kWh stroom en stookt 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Uitdam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Uitdam waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Uitdam

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is geschikt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per model.

pelletkachel installateurs in uitdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als uitstraling en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Uitdam. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Uitdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Uitdam?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €450 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Pad LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Venere (Ambiente & Calore), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL KRISS 7 (CADEL SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Uitdam. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1154.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!