Pelletkachel kopen Broek in Waterland

Vergelijk installateurs pelletketels Broek in Waterland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Broek in Waterland kopen opent nieuwe deuren om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool vind je handige adviezen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 1151

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Denk aan: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1151
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Broek in Waterland wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Fata van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waterlandverbruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Broek in Waterland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Broek in Waterland waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Broek in Waterland

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in broek-in-waterland

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen m.b.t. je woning. Onder andere het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Broek in Waterland. Let op recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Broek in Waterland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Broek in Waterland?

In de huidige situatie zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €450 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Linea Glass LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Luna (Ambiente & Calore), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • WALL³ AIR PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Broek in Waterland. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1150, 1151.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!