Pelletkachel kopen Ilpendam

Vergelijk installateurs pelletketels Ilpendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ilpendam kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt meerdere modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze website vind je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 1452

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Je kunt denken aan: type woning, het stoomniveau, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1452
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ilpendam zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Ecofire Violetta 7 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Waterlandverbruikt 3060 kWh stroom plus nog eens 3060 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €168,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ilpendam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer bewoners denken na over een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Ilpendam waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ilpendam

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een groene en besparende oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in ilpendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen relevante vragen inzake uw woonobject. U kunt denken aan het type huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het gewenste model en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en selecteer een professionele installateur in Ilpendam. Check de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ilpendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ilpendam?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €650 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP up 9, Icona Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.10C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • ARKO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ilpendam. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1452.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!