Pelletkachel kopen Monnickendam

Vergelijk installateurs pelletketels Monnickendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Monnickendam kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn tal van kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl check jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1141

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden. Denk aan: woning-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1141
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Monnickendam zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de TERMOFENICE M van het merk FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Waterlandgebruikt 3060 kWh stroom en 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €168,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Monnickendam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Monnickendam waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Monnickendam

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel is toepasbaar voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in monnickendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste uitvoerders werken in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen over het woonobject. Relevant zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies voor een betrouwbare installateur in Monnickendam. Vraag om recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Monnickendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Monnickendam?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit honderden pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €500 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • icona Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Alfa 90 Pellet (Alfaplam), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • ZEFIRO³ (CADEL), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Monnickendam. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1140, 1141.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!