Pelletkachel kopen Katwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Katwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Katwoude kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze website vind jij bruikbare adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 1145

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Belangrijk zijn: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1145
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Katwoude een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Solea Cuba van het merk Magikal srlOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waterlandverbruikt 3060 kWh stroom en stookt 3060 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Katwoude vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Katwoude waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Katwoude

Een alternatieve is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en besparende oplossing: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in katwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen inzake je woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als het design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een erkende installateur in Katwoude. Vraag naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Katwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Katwoude?

Hedendaags vind je velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €950 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ile LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Commo 18 (Alfaplam), vermogen 18,9 [KW], €1400 subsidie.
 • LEAN³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Katwoude. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1145.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!