Pelletkachel kopen Utrechtse Heuvelrug

Vergelijk installateurs pelletketels Utrechtse Heuvelrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Utrechtse Heuvelrug kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze vergelijker lees je waardevolle informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 3959

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Utrechtse Heuvelrug geen gek idee. Je kunt kiezen voor de SLIM IDRO 16 van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Utrechtse Heuvelruggebruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €186,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Utrechtse Heuvelrug vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders gaan voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Utrechtse Heuvelrug waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Utrechtse Heuvelrug

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €450 per product.

pelletkachel installateurs in utrechtse-heuvelrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. de woning. Relevant zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies voor een geschikte installateur in Utrechtse Heuvelrug. Kijk naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Utrechtse Heuvelrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Utrechtse Heuvelrug?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk aanlokkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €600 en €1100. Je kunt denken aan:

 • comfort P70 (Extraflame), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Ile (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Dave water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Utrechtse Heuvelrug. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3959.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente