Pelletkachel kopen Zeewolde

Vergelijk installateurs pelletketels Zeewolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zeewolde kopen stelt jou in staat om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt diverse installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze website vind jij waardevolle adviezen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3891

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan meerdere variabelen. We spreken over: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
Postcode3891
Netnummer036 (+3136)
Gasverbruik M3990 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zeewolde iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de CADEL VENUS AIR PLUS van het merk CADEL SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zeewoldegebruikt 3090 kWh stroom en nog eens 3090 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €133,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zeewolde vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zeewolde waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zeewolde

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per product.

pelletkachel installateurs in zeewolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden mag worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn een aantal vragen aangaande jouw huis. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een uitstekende installateur in Zeewolde. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zeewolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zeewolde?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €700 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Azzurra (Dal Zotto S.P.A), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR6-B (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Duo 9 (Ravelli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zeewolde. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3890, 3891, 3892, 3893, 3894, 3895, 3896, 3897, 3898, 3899.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!