Pelletkachel kopen Overberg

Vergelijk installateurs pelletketels Overberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Overberg kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verschillende type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website doorzoek jij bruikbare aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 3959

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Overberg wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Sirmione 12 van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Utrechtse Heuvelrugverbruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €186,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Overberg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Overberg waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Overberg

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en besparende installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in overberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we een aantal vragen die gaan over je woning. Denk aan de categorie woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga voor een geschikte installateur in Overberg. Check de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Overberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Overberg?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €450 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Souvenir Lux (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Malika Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 22,8 [KW], €1140 subsidie.
 • LW up 15 Icona black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Overberg. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3959.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!