Pelletkachel kopen Maarn

Vergelijk installateurs pelletketels Maarn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maarn kopen maakt het mogelijk om de woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je waardevolle gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 3951

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Je kunt denken aan: type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3951
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maarn zeer interessant. Bijvoorbeeld de Dedalo Hydro 12 van het merk Green PurosNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Utrechtse Heuvelruggebruikt 3260 kWh stroom plus nog eens 3260 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €186,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Maarn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Maarn waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Maarn

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie draagt zorg voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als duurzame en voordelige keuze: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in maarn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake je woonobject. Relevant zijn het type huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga voor een professionele installateur in Maarn. Let op referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maarn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Maarn?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €950 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Hydro Slim 16 kW (EvaCalor), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Inderto 700 Elite Crystal (Dal Zotto S.P.A), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Cave LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Maarn. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3950, 3951.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!