Pelletkachel kopen Leersum

Vergelijk installateurs pelletketels Leersum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leersum kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels pelletkachelrevolutie.nl ontdek je bruikbare info die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 3956

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel van de kachel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3956
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leersum een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Extra stove ESP 13 van het merk Esperia Technology S.R.LNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Utrechtse Heuvelrugverbruikt 3260 kWh stroom plus 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €186,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Leersum vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Leersum waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Leersum

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in leersum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn diverse vragen m.b.t. de woning. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga in zee met een betrouwbare installateur in Leersum. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leersum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Leersum?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs zeer belangrijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €850 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Glenda Wifi (Extraflame), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Jole Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 14,2 [KW], €710 subsidie.
 • Drum LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Leersum. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3941, 3956.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!