Pelletkachel kopen Amerongen

Vergelijk installateurs pelletketels Amerongen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Amerongen kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met meerdere type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze tool tref je uitgebreide details die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 3958

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3958
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Amerongen een uitstekende optie. Dat kan zijn de Nelly van het merk ITCOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Utrechtse Heuvelruggebruikt 3260 kWh stroom en stookt 3260 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €186,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Amerongen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Amerongen waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Amerongen

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige beslissing: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per model.

pelletkachel installateurs in amerongen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verstuurd kan worden. Veel specialisten werken in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen die gaan over jouw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als uitstraling en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en selecteer een goede installateur in Amerongen. Kijk naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Amerongen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Amerongen?

Hedendaags vind je allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €600 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Anna Bella (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Marta Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 19 [KW], €950 subsidie.
 • LW up 15 Dual LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Amerongen. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3958.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!