Pelletkachel kopen Rhenen

Vergelijk installateurs pelletketels Rhenen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rhenen kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verschillende soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels pelletkachelrevolutie.nl vind jij waardevolle gegevens die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 3911

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3911
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rhenen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de AT23 van het merk FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Rhenenverbruikt 3260 kWh stroom plus nog eens 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €174,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Rhenen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de bewoners overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Rhenen waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rhenen

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een groene en kostenbesparende mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in rhenen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u relevante vragen met betrekking tot uw huis. Denk aan de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Rhenen. Check de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rhenen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Rhenen?

Er zijn op dit moment velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €600 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Doroty (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Drum (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • PE Nova SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Rhenen. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3910, 3911, 3912.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente