Pelletkachel kopen Doorn

Vergelijk installateurs pelletketels Doorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doorn kopen biedt jou de kans om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl vind je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 3941

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doorn wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Alma 11.0C van het merk Fontana SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Utrechtse Heuvelrugverbruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €186,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Doorn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Doorn waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Doorn

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in doorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen omtrent uw woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het gewenste model en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en selecteer een goede installateur in Doorn. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Doorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Doorn?

Tegenwoordig zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €800 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • SPV-M9 Nadia / Erika / Petra / Silvia (EvaCalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Rita Elite (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LP up 9, Steel (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Doorn. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3940, 3941.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!