Pelletkachel kopen Renswoude

Vergelijk installateurs pelletketels Renswoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Renswoude kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt verschillende soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze pagina doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 3927

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende zaken. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3870 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Renswoude zeer interessant. Denk aan de Dave SX water+ van het merk WodtkeOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Renswoudegebruikt 3870 kWh stroom en 3870 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €183,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Renswoude vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel bewoners neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Renswoude waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is hierom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Renswoude

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en voordelige beslissing: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in renswoude

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen verschillende vragen omtrent het huis. Onder andere het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als uitstraling en de grootte zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en selecteer een goed bekendstaande installateur in Renswoude. Kijk naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Renswoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Renswoude?

Hedendaags vind je allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €600 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Sibilla (Extraflame), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Dia-Mond (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • PE SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Renswoude. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3927.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!