Pelletkachel kopen Woudenberg

Vergelijk installateurs pelletketels Woudenberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woudenberg kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. deze pagina ontdek jij actuele raadgeving die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 3931

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Postcode3931
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Woudenberg zeer interessant. Een voorbeeld is de WALL³ AIR PLUS van het merk CADELEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Woudenberggebruikt 3240 kWh stroom en stookt 3240 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €172,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Woudenberg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio mensen oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Woudenberg waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Woudenberg

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige beslissing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in woudenberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen aangaande het huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en selecteer een goede installateur in Woudenberg. Vraag om beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Woudenberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Woudenberg?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €600 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Rosy (Extraflame), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Pad-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • PE Nova water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Woudenberg. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3930, 3931.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!