Pelletkachel kopen Maarsbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Maarsbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maarsbergen kopen is bij uitstek geschikt om huizen zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze website ontdek jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 3953

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Je kunt denken aan: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3953
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maarsbergen misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de a7 globe glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Utrechtse Heuvelruggebruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €186,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Maarsbergen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Hollanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Maarsbergen waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Maarsbergen

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en kostenbesparende optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per product.

pelletkachel installateurs in maarsbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel monteurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen diverse vragen ten aanzien van de woning. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als ambiance en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Maarsbergen. Kijk naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Maarsbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Maarsbergen?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk extra interessant. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €950 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Frida (EvaCalor), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Wanna Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Linea glass LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Maarsbergen. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3953.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!