Pelletkachel kopen Veenendaal

Vergelijk installateurs pelletketels Veenendaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veenendaal kopen opent nieuwe deuren om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan diverse type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze website ontdek je handige adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 3901

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteVeenendaal
Postcode3901
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veenendaal zeer interessant. Een voorbeeld is de Soft 80 van het merk KloverOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Veenendaalgebruikt 3020 kWh stroom en nog eens 3020 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €148,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Veenendaal vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Veenendaal waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Veenendaal

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel zorgt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante optie: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in veenendaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u diverse vragen die gaan over jouw woning. U kunt denken aan het type huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Veenendaal. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veenendaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Veenendaal?

Recent kun je gebruik maken van verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel / pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €600 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Irma (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • LP up 9, Linea Glass (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ray water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Veenendaal. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3900, 3901, 3902, 3903, 3904, 3905, 3906, 3907.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!