Pelletkachel kopen Driebergen-Rijsenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Driebergen-Rijsenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Driebergen-Rijsenburg kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker ontdek je actuele details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 3971

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3971
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Driebergen-Rijsenburg zeer interessant. Denk aan de A 7 Globe van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Utrechtse Heuvelruggebruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €186,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Driebergen-Rijsenburg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Driebergen-Rijsenburg waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Driebergen-Rijsenburg

Een nieuwe is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in driebergen-rijsenburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden kan worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je speciale vragen m.b.t. je huis. Relevant zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als het design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Driebergen-Rijsenburg. Vraag naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Driebergen-Rijsenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Driebergen-Rijsenburg?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk verleidelijk. Het bedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €450 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Comfort P70H49 (Extraflame), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV140 (Davinci), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Icona mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Driebergen-Rijsenburg. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3970, 3971, 3972.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!